fbpx
Wij staan vandaag tot 17:30 uur voor u klaar!

Blog

Bekijk onze blogposts
15 oktober 2021

Afgelopen maandag en dinsdag (12 & 13 oktober) is Libelnet bij Vakantiepark Landal PUUR Exloo geweest op uitnodiging van Hans van Leeuwen van Pleisureworld. Inspirerende dagen op een van de mooiste vakantieparken van dit moment, en een met een unieke visie op het gebied van verbinding met lokale partners als verlengstuk van het vakantiepark.

Collega's Harold Stemkens en Hans Janssen hebben de bezoekers ook mogen bijpraten over de zelfservice zuil en het online platform welke wij voor Puur Exloo hebben mogen ontwikkelen.

Libelnet is al meer dan 12,5 jaar specialist in de recreatiebranche op het gebied van digitale dienstverlening met als doelen het verzorgen van een unieke gastbeleving, ontzorging van de receptie en het hierdoor tevens verminderen van de personeelsproblemathiek.

24 augustus 2020

Iedereen heeft het al duizend keer gehoord "Een beeld zegt meer dan duizend woorden". En toch is hier geen speld tussen te krijgen. Foto's van uw bedrijfspand, medewerkers, diensten of producten geven de bezoeker een goed beeld van de werkwijzes en sfeer binnen uw bedrijf.

Het belang van fotografie voor websites is overduidelijk. Het zorgt voor een betere gebruikservaring, meer conversies maakt je bedrijf een stuk toegankelijker.

Stockfoto's
Mocht er om een bepaalde reden geen mogelijkheid zijn tot het maken van foto's zijn er altijd nog stockfoto's. Stockfoto's kunnen een toevoeging zijn op je collectie omdat je bijvoorbeeld

Enkele tips

 • Gebruik alleen relevante foto's
 • Hou rekening met het contrast
 • Teksten moeten leesbaar blijven
 • Geen afbeelding is beter dan een slechte afbeelding
07 juli 2020

Steeds meer bezoekers van een website maken gebruik van een mobiele telefoon, in veel branches is dit al meer dan 50% en de verwachting is dat dit percentage blijft stijgen. Echter zijn niet alle websites geschikt voor het bezoeken via een mobiele telefoon.

Om gebruikers van uw website een goede ervaring te geven is het aan te raden om de huidige statistieken te analyseren en vanuit daar een responsive, mobile first of mobile only strategie te kiezen.

Een responsive website richt zich eerst op de desktop, waarna alle elementen die in de desktop zijn gebruikt worden geschaald naar de mobiele apparaten. Dit geeft ook een goede gebruikservaring voor de mobiele gebruikers.

Bij een mobile first website ligt de focus eerst op de mobiele apparaten. Tot in de details worden deze uitgewerkt voor een optimale gebruikservaring voor de mobiele gebruikers. Daarna zal ook de desktop variant volledig worden uitgewerkt voor een optimale gebruikservaring bij de desktop gebruikers.

Een mobile only website focust zich alleen op de mobiele apparaten. De elementen die hier zijn gebruikt worden geschaald voor de desktop variant.

Aan de hand van een onderzoek dat we hebben gedaan weten wij precies wat we moeten doen om voor uw bedrijf een geschikte website te realiseren. Wij begrijpen dat het laten maken van een mobile first website een investering is, maar wel een die het zeker waard kan zijn.

Wij informeren u graag wat wij hierin voor u kunnen betekenen. Neem gerust telefonisch contact met ons op of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met uw bedrijfsnaam, website, contactpersoon en telefoonnummer.

16 juni 2020

De Fabriek Maasbree biedt dagbeleving in de vorm van o.a. creatieve activiteiten, theater, muziek, een vers bereide maaltijd en een goed gesprek. Vanaf dit najaar kunnen mensen met dementie of een andere intensieve zorgvraag er wonen. Dit zorgt voor een unieke verbinding tussen wonen en de dagbeleving.

Daarmee is De Fabriek op zoek naar nieuw personeel om ieders hart te raken, geluksmomenten te creëren en samen aan de toekomst te bouwen.

Doelstellingen

Geschikte kandidaten te enthousiasmeren om te solliciteren voor diverse functies. Hierbij is belangrijk om de bijzondere visie op dagbeleving en wonen in beeld te brengen.

Inhoud

Om kandidaten echt enthousiast te maken voor de diverse functies in het woongedeelte is het belangrijk om het unieke gevoel van De Fabriek over te brengen op de kijker. We laten de verschillende talenten zien van de gasten, de lol, het geluk, de samenwerking en het lachen. De beelden versterken we met inspirerende muziek en een voice-over van eigen mensen. Tijdens de video vertellen personeel en vrijwilligers vanuit hun hart over hoe een dag bij de Fabriek er uitziet. En we geven een beeld van de huidige werkzaamheden rondom het Fabriekspand.

Resultaat

Een resultaat waar wij als Libelnet trots op zijn;

Door de promovideo te delen op Facebook zijn er in 30 uur 22.800 mensen bereikt en is het bericht 212 keer gedeeld.

Zonder de inzet van Google en vacature platformen zijn er 35 geschikte kandidaten aangenomen. Op het gebied van verzorgende IG is dat in deze tijd zeer bijzonder. Iedere sollicitant gaf aan door de video getriggerd te zijn geraakt.

“Het ondenkbare is gebeurd!”, aldus Zorgondernemer Bart van De Fabriek Maasbree.

Bekijk hieronder de video.

31 maart 2020

Corona, coronavirus en coronavirus, het Trending Topic woord van het moment als je het mij vraagt. Helaas krijgen we er allemaal mee te maken.

Allereerst wil ik u veel sterkte, wijsheid, gezondheid en succes wensen in deze tijd.

In deze bizarre en lastige tijd heeft u veel zorgen over uw eigen toekomst en dat van uw personeel. Hoe nu verder? Als mijn klanten nog maar terug komen? Kan ik de facturen van mijn leveranciers nog betalen? Hoe incasseer ik mijn openstaande posten? Hoe kom ik deze tijd door?

Deze tijd is ook een tijd om nieuwe wegen in te slaan en verder te denken over uw bedrijfsstrategie. Welke kansen biedt deze tijd voor mij? Hoe communiceer ik met mijn doelgroep/ leveranciers/ stakeholders? Neem ik in deze vreemde tijd de tijd om aan de toekomst van mijn onderneming te werken? Investeer ik juist in deze tijd om klaar te zijn als dit virus ingedampt is en de maatschappij weer zijn draai gaat vinden?

Allemaal vragen waarmee we in de maatschappij kampen. U bent degene die deze beslissingen alleen, dan wel in samenspraak, kunt maken als ondernemer.

Wij als Libelnet staan voor u klaar en zijn er voor u ook in deze bijzondere tijden. Wij zijn trots dat we met onze diensten u kunnen helpen om sterker uit de crisis te komen. Wij kunnen u als onderneming voorzien van het juiste advies op het gebied van offline – en online communicatie. Tevens kunnen wij u adviseren welke softwareapplicaties u kunnen helpen uw online omzet te verhogen. Ook op het gebied van vraagstukken omtrent een goed en veilig ingericht systeemnetwerk te bouwen of hulp te bieden bij een goede ICT infrastructuur om uw medewerkers en uw zelf thuis te kunnen laten werken zijn wij uw sparringspartner.

Zit u ook met deze ICT vraagstukken of wilt u juist nu aandacht geven aan uw online promotieactiviteiten dan komen we graag met u in contact om onze expertise in te zetten om u verder te helpen met oplossingen.

Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of neem telefonisch contact met ons op.

21 februari 2020

Het is belangrijk dat uw website snel laadt wanneer deze geopend wordt. Het snel inladen van een website zorgt ervoor dat er meer bezoekers op de website komen en blijven. Wanneer een website meer dan 3 seconden duurt om te laden haakt al 40% van de bezoekers af. Ook is een snellere website beter vindbaar door zoekmachines zoals Google. Een ander voordeel is dat de conversies van uw website kunnen toenemen wanneer deze sneller is in het gebruik.

Afbeeldingen
Grote afbeeldingen zorgen er vaak voor dat een website langzamer inlaadt dan gewenst. Afbeeldingen van een groter formaat en een hogere kwaliteit zorgen voor een webpagina die langer nodig heeft om in te laden, een website met afbeeldingen van lage kwaliteit laadt sneller, maar is minder aantrekkelijk.

afbeeldingen optimaliseren

Bij een te grote afbeelding wordt er veel opslagruimte gebruikt maar gaat een groot deel van de afbeelding gaat verloren doordat de afbeelding groter is dan het scherm. Het gebruiken van afbeeldingen in het juiste formaat zorgt ervoor dat er minder opslagruimte nodig is terwijl de kwaliteit gelijk blijft.

afebeelding optimaliseren 2

Het comprimeren van afbeeldingen zorgt er ook voor dat er minder opslaggeheugen voor een afbeelding nodig is terwijl de kwaliteit van de afbeelding gelijk blijft. Voor het comprimeren van afbeeldingen zijn er verschillende tools die dit doen zoals tinypng.com en compressjpeg.com.

Resultaten
De data van een website bestaat vaak voor meer dan 60% uit afbeeldingen, wanneer deze sneller laden wordt de gehele website aanzienlijk sneller. Hierdoor haken er minder mensen af, worden meer pagina’s van de website bezocht en komen meer mensen terug naar uw website. Ook kan dit zorgen voor een stijging in conversies.

Kortom
Optimaliseer uw afbeeldingen en haal het meeste uit uw website. Hierbij helpt Libelnet u graag.

01 januari 2020

Eenmanszaken hebben een brief ontvangen met een nieuw btw-identificatienummer van de Belastingdienst. Hebt u een eenmanszaak? Dan gaat u dit nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 gebruiken bij al uw contacten met klanten of leveranciers. U moet het vermelden op uw facturen en website. Staat uw oude nummer nog op brieven of andere communicatiemiddelen? Vervang het dan door uw nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020.

Het nieuwe btw-identificatienummer wordt ook wel btw-id genoemd.

Lees meer hierover op de website van de belastingdienst.
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/btw/content/gebruik-vanaf-1-januari-2020-uw-nieuwe-btw-identificatienummer

28 november 2019

Hé Libelnet, nu al aan de kerstkaarten?
Dat klopt! Sinterklaas is in het land en wij gaan de slag met kerstkaarten. Waarom? Zoals ieder jaar maken we weer voor diverse bedrijven gepersonaliseerde kerstkaarten. Dit kost ons even tijd, dus willen we hier het liefst zo vroeg mogelijk mee beginnen om iedereen van dienst te kunnen zijn.

Gepersonaliseerde kerstkaarten?
Uw eigen unieke kerstkaart. Dit betekent dat wij een kerstkaart ontwikkelen met visuele kenmerken van uw bedrijf erin verwerkt. De naar uw wensen ingerichte kerstkaart kan dan gedrukt, geprint of per mail naar uw klantenkring verzonden worden.

Meer informatie over onze kerstkaarten vindt u in de volgende PDF:
https://libelnet.nl/kerstkaarten/Prijslijst_kerstkaarten_2019.pdf

Heeft u interesse in een gepersonaliseerde kerstkaart? Neem contact op via 077-3030658 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

01 november 2019

Wat houdt het in dat de ondersteuning ten einde loopt?

Op 14 januari 2020 zal Microsoft stoppen met de ondersteuning van Windows 7. Dit heeft gevolgen voor de computers die nog gebruik maken van Windows 7.

Hieronder een overzicht wat dit gaat betekenen:

 • Beveiligingslekken worden niet meer gerepareerd
 • Groter risico op virussen en malware
 • Het einde van de ondersteuning betekent dat er vanaf januari 2020 geen updates meer zullen worden gestuurd

Wat zijn de voordelen van Windows 10?

Wij adviseren om te upgraden naar Windows 10. Windows 10 heeft een aantal voordelen en hieronder lees je wat de voordelen van Windows 10 zijn:

 • Ieder half jaar gratis een update met nieuwe functionliteit
 • Dynamische updates op de achtergrond waardoor je minder vaak de computer moet herstarten
 • Verbeterd taakbeheer
 • Werkt beter met SSD's (de verbeterde versie van een harde schijf en aanzienlijk sneller)
 • Gebruiksvriendelijker
 • Sneller opstarten/afsluiten
 • Betere synchronisatie tussen diverse software programma's

Heeft uw bedrijf nog computers met Windows 7? Libelnet kan ondersteunen met het upgraden naar Windows 10.
Neem hiervoor contact met ons op

24 september 2019

Vorig jaar heeft Glasvezel Buitenaf een campagne gehouden voor de aanleg van glasvezel in het Buitenaf in Noordwest Limburg. De doelstelling (50%) is behaald en momenteel is de aanleg van glasvezel in volle gang.

Kleine kernen zijn aan de beurt
Glasvezel Buitenaf wil ook de kleine kernen in Noordwest Limburg gaan voorzien van glasvezel. In gemeente Peel & Maas krijgen de kernen van Grashoek, Koningslust, Egchel en Kessel-Eik de mogelijkheid om zich hiervoor aan te melden. Voor de werkelijke aanleg van glasvezel moet vóór 28 oktober 2019 35% van de inwoners zich hebben aangemeld.

Libelnet & glasvezel
Net zoals vorig jaar is Libelnet ambassadeur van deze campagne. Libelnet geeft onafhankelijk advies over de 4 te kiezen providers en beantwoordt de vragen die de inwoners hebben over glasvezel. Tevens zal Libelnet inschrijfavonden organiseren voor de kernen van Grashoek, Koningslust, Egchel en Kessel-Eik. Op deze avond kunt u terecht voor informatie en wordt u geholpen om de inschrijving compleet te maken.

Juiste provider kiezen
Om inwoners juist te kunnen adviseren is een kort vragenformulier ontwikkeld. Hierin staan diverse vragen over de wensen en eisen van de inwoners en daarmee kan Libelnet de juiste provider keuze maken. Om de inwoners volledig te ontzorgen zal Libelnet de uitkomst bespreken en indien akkoord de aanmelding voltooien.

Het formulier is te vinden via: https://bit.ly/2mlPBn3

20 augustus 2019

Voor veel bedrijven is de website vaak de eerste indruk van klanten. De kans is groot dat uw klanten uw bedrijf online onderzoeken voordat ze binnenkomen. Daarom is het van belang dat u een professionele website heeft met een overtuigend en interactief webdesign.

Het belang van een website kan niet genoeg worden benadrukt. Maar als uw website onaantrekkelijk of niet gebruiksvriendelijk is, dan is er een grote mogelijkheid dat klanten uw website verlaten.

Uit een enquête van Business 2 Community blijkt zelfs dat 94% van de mensen verklaarde dat webdesign de belangrijkste reden is dat ze een website niet vertrouwen en daarmee wegklikken.

Een aantal eisen waaraan professioneel webdesign moet voldoen:

 • Eenvoudige navigatie - Het zou niet moeilijk moeten zijn voor bezoekers om te vinden waar naar ze zoeken op uw site zonder meerdere keren rond te klikken. Navigatiemenu’s en structuur moeten duidelijk en eenvoudig zijn, zodat bezoekers in een paar clicks kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Aantrekkelijk ontwerp - Uw site moet aantrekkelijk zijn, met kleuren en afbeeldingen die overeenkomen met uw identiteit. Een professionele site heeft een balans tussen aantrekkelijk ontwerp en inhoud die gemakkelijk te lezen en snel te laden is.
 • Nuttige inhoud - De inhoud op uw site moet informatief zijn en bezoekers helpen uw producten en diensten beter te begrijpen. Het moet ook de nadruk leggen op relevante zoekwoorden die uw klanten kunnen gebruiken om uw merk online te vinden.
 • Zoekmachineoptimalisatie - Uw sitestructuur en inhoud moeten beide worden geoptimaliseerd voor zoekmachines zoals Google. Professioneel webdesign omvat SEO-services die ervoor zorgen dat klanten uw site online kunnen vinden.
 • Snelle laadtijden van de site - Als uw site niet binnen enkele seconden wordt geladen, kunnen bezoekers geneigd zijn om te vertrekken. Professioneel webdesign zorgt voor snelle laadtijden om de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Gemakkelijke conversie - Uw website moet het voor bezoekers gemakkelijk maken om te converteren. Met overtuigende call-to-actions naar bijv. formuliertjes, contactgegevens of met een snel en eenvoudig uitcheckproces.

Als u niet de middelen in huis heeft om een professionele website te ontwerpen en te ontwikkelen kunt u de hulp inschakelen van Libelnet.

08 maart 2019

Onderhoud van websites wordt regelmatig vergeleken met auto's. Om je auto goed te laten werken en schade te voorkomen ververs je regelmatig de olie of wordt de auto gekeurd. Deze kleine handelingen doe je om grotere schade te voorkomen.

Dit principe gaat ook op bij een website. Wanneer je regelmatig updates uitvoert blijft je website beveiligd en hou je de optimale werking. Doe je geen onderhoud en kwaadwillende vinden een weg in je website dan kunnen de problemen vele malen groter zijn. Voorkomen is beter dan genezen.

Zelf onderhouden
Zoals bij een auto kun je een aantal zaken zelf. Denk aan het vervangen van je ruitenwisser. Ook dit gaat op bij een website. Een aantal updates zijn al gedaan na een paar klikken!

Echter blijft het wel een risico. Wat doe je als je website daarna niet meer werkt? Updates gaan (helaas) regelmatig wel eens fout. Libelnet heeft de ervaring en kennis in huis om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wat doet Libelnet aan onderhoud?

 • Dagelijks backups maken
  Zo kunnen we altijd de laatste versie van je website terugzetten
 • Updaten van de core van je website
  Een CMS (joomla, wordpress etc) brengt regelmatig updates / verbeteringen uit. Wij zorgen dat deze geïnstalleerd worden. Denk aan beveiligingsupdates, bug fixes e.d.
 • Updaten van alle extensies / thema
  Ook aan extensies (zoals een slideshow, fotogalerij, facebook weergave etc) en thema's wordt doorgewerkt. Wij zorgen ervoor dat je de laatste (werkbare) versies gebruikt.
 • Beveiligingsextensies installeren
  Binnen een CMS (joomla, wordpress) worden extensies ontwikkeld die je website veiliger maken. Deze kosten geld en installeren wij voor je.
 • Actieve monitoring van je website
  Wij houden je website actief in de gaten. Mocht om welke reden dan ook je website niet werken, dan zien wij dit, en lossen wij het probleem z.s.m. op en wordt je hierover geïnformeerd door ons.

Kortom
Met een onderhoudscontract bij Libelnet hoef je jezelf geen zorgen meer te maken om je website. Wij regelen dit voor je.

Ja, ik wil compleet ontzorgd worden

12 januari 2019

10 jaar geleden startte Harold Stemkens met zijn bedrijf Libelnet. Het begon allemaal bij BreeBronne in Maasbree, de plek waar Harold zijn afstudeerstage heeft afgerond. Diverse ICT vraagstukken kwamen aan bod en moesten verder ontwikkeld gaan worden. Dit gaf voldoende basis om Libelnet te starten en hiermee meerdere bedrijven te voorzien van deze oplossingen.

05 november 2018

De roots van Libelnet komt voort uit de toeristische sector. Landelijk worden grote campings door Libelnet voorzien van de laatste functionaliteiten om de receptie verder te ontzorgen en de gasten te faciliteren met alle benodigde informatie. Dit doen we met een ontwikkelteam dat met name web-applicaties levert hetzij voor intern of extern gebruik. Afhankelijk van de vraag zijn we in staat om nieuwe functionaliteiten te leveren door systemen te koppelen of uit te breiden met nieuwe technieken om zodoende de campings van de laatste ontwikkelingen te voorzien. Denk hierbij aan een Mijn Omgeving voor de campinggast, een slagboomkoppeling voor automatische kentekenherkenning of het maken van een CampingApp.

23 september 2018

Libelnet is met zijn ICT-diensten ongeacht de sector een partner voor de MKB in zijn regio. Libelnet levert standaard ICT-oplossingen voor bedrijven die net starten met onder andere digitale werkplekken, netwerken (vast & draadloos) en datasystemen (lokaal & web). Indien er geen tijd of kennis voor het beheer van het ICT landschap in huis is, dan nemen we dat graag uit handen.